Bryggsöndag

Igår hade jag och min vän tillika kompanjon Gustaf den stora glädjen att få vara med och brygga en testbrygd ute i Bro. Där ligger det magiska bryggeriet CAP och maken till skräddarsydd byggnad har sällan skådats.

  

Det märks att två av Sveriges största ölprofiler* slått sina hjärnor ihop för att även inreda lokalerna på bästa möjliga sätt. Imponerande. Dock var det bara en av dem med under söndagens sejour. Dagens öl konstruerades efter en brainstorming mellan oss och att det slutade med en saison är ingen skräll.

 

Receptet innehåller inga konstigheter, inga udda frukter eller bär utan vi enades om att ”less is more”. Pilsnermalt, fransk saisonjäst och två humlesorter (East Kent Goldings och Calypso). Ölen kommer att klocka in på modesta 5,5% ungefär och kommer att passa utmärkt när värmen kommer…

Gustaf stod som vanligt för bryggarmaten som tillreddes på bryggeriets monstergrill. Oxrevben, merguez och chorizo med tomatsalsa och schysst bröd. Det gick verkligen ingen nöd på oss och nu är det bara fem-sex veckors väntan innan vi får smaka hur resultatet blir.   

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

*Mattias Hammerlind och Tomas Danko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s