De Cam och webbsläpp…

Imorgon är det dags för årets första nya belgare på Systembolaget. Klockan 10:00 är det dags för webbsläpp och den belgiska ölen som släpps är ingen mindre än De Cam Oude Lambiek.

IMG_1355
Det är endast 144 flaskor som släpps så chansen är att det kan gå fort. Fantastiskt roligt att se att en treårig oblandad lambic trillar in på vårt statliga monopol. Om man jämför med en gueuze så skiljer sig den rena lambicen bland annat i kroppen men framförallt att den är stilla, dvs att den saknar kolsyra.

Processed with Moldiv
De Cam återuppstod 1997 och det beror på en gemensam insats av lambicikonerna Frank Boon, Armand Debelder och Willhelm van Herreweghen. Projektet inkluderar ett ölcafé och ett lambicblanderi och var det första i sitt slag på över 40 år. Detta är en framgångssaga från dag ett men det är svårt att misslyckas när tre så stora dignitärer slår sina påsar ihop.

IMG_1360
Pricken över i:et var när den ambitöse protegén Karel Goddeau tog över 2002. Karel är en notorisk eldsjäl som inte lämnar något till slumpen. Karel har även utvecklat nya produkter såsom Framboise (hallon) och Special (körsbär, björnbär och krusbär). De Cams syrliga produkter är väl värda och tillräckligt svårfunna för att låta bli när chansen om förvärv inträffar.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

2 thoughts on “De Cam och webbsläpp…

  1. ”Det är endast 144 flaskor som släpps så chansen är att det kan gå fort”. De tog slut på under en minut 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s