Bryggdag

Efter över ett års snack blev det äntligen verkstad. Slumpen, ödet, olyckor och alla makter har gjort att denna bryggning skjutits på tiden men idag har jag alltså tillbringat på Södermalm i Stockholm. Fabulöst trevligt och fasligt kul.

2015/01/img_1295.jpg
Det var i och med öldomarutbildningen som huvudbryggaren Michel på Stockholm Brewing undrade om vi skulle göra någon öl tillsammans. Svaret var ett självklart ja och under tiden har en idé växt fram i mitt huvud. Resultatet, som blir klart om några veckor, har fått arbetsnamnet ‘Skrubbes BSB’.

2015/01/img_1297.jpg
Tanken var att vi skulle brygga en Extra Special Bitter som är en brittisk öltyp men använda oss av belgisk jäst och därmed transformera ölen till en Belgian Special Bitter. Sagt och gjort. Mineraliserat vatten, brittisk maltkomposition, East Kent Goldings och ”Chouffejäst”.

2015/01/img_1298.jpg
Dock blev utbytet något högre (bättre!?) än vad vi tänkt oss så vi fick späda vörten med lite vatten, vilket i sin tur innebär att om ölen jäser ut som vi tror, kommer den att landa på stadiga 6,5%. Perfekt!
För er som är intresserade att smaka resultatet kommer den att serveras på jobbet någon av mina torsdagar i februari/mars. En tanke är att vi ska släppa den på Cask men vi får se…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s