Treskillingen

Stockholm är bortskämt med en uppsjö extremt bra ”vattenhål” med fantastiskt bra öl från jordens alla hörn. Svenska agenter har dammsugit andra nationers ölmarknader och tagit hit gräddan av produkter. Dock finns det fortfarande några oaser som det inte är tre led i baren eller där man måste gå ut för att byta åsikt.

IMG_0859.JPG
Ett av dem är Postmuseets restaurang Trekillingen i Gamla Stan. Lokalen ligger på andra våningen i en stor ljusarkad, maten är alltid utsökt och kylarna är belamrade med över 100 olika belgiska öl plus att de har tre kranar med väl valda fatöl.

IMG_0861.JPG
Krogen drivs av de passionerade makarna Öjling och de behandlar både gäster, mat och framförallt öl med största respekt. Lägg därtill en hög kunskapsnivå samt mängden av profilglas. Rätt öl i rätt glas.

IMG_0860.JPG
Det enda som ligger restaurangen lite i fatet är dess begränsade öppettider. Emellertid finns det möjlighet att abonnera stället kvällstid om man skulle vara ett större sällskap och kanske kombinera det med en ölprovning? Har ni missat denna pärla rekommenderar jag ett besök å det varmaste.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s