Eutropius

För 96 år sedan på dagen blev det vapenvila mellan de krigsförande länderna under första världskriget. Detta hemska krig som startade för 100 år sedan tilldrar sig mycket uppmärksamhet i Belgien och med tanke på att eländet fick sitt slut där är det inte så konstigt.

IMG_0844.JPG
Jag har redan berört ett bryggeri som mer eller mindre skapats för att producera 100-årsprodukter kring dessa fyra år men det finns fler.

IMG_0842.PNG
Till exempel har vi Eutropius* som varit igång sedan 2011. Bryggeriet drivs av det driftiga paret Wouter Vermeersch och Barbara Pratz som håller till i Heule. De har tagit över Alvinnes gamla bryggeriutrustning och har en årskapacitet på 90 hl. Efter att ha genomlevt de första åren med näst intill undermåliga brygder som milt sagt var sådär är det numer riktigt bra. Förhållandevis rena och snygga öl utan konstiga bismaker!

IMG_0843.JPG
Redan i april 2012 släpptes ‘Remembrence Beer 14-18’. Ölen är tänkt att vara lika bitter som kriget och den är bryggd tillsammans med två amerikanska hembryggare. Emellertid används bara belgisk humle och tack vare bryggeriets husjäst håller den ihop utan att på något sätt bli ‘amerikansk’.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Heules skyddshelgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s