Utomordentlig timing!

Ovanstående rubrik är inget jag har för vana att uppleva så för omväxlings skull känns det skönt med lite tur. När jag landar i Belgien på lördag kommer jag ha möjlighet att komma över en del produkter som man normalt sett bara kan drömma om.

  
Idag klockan 12:00 var det äntligen dags för Rodenbach att avslöja sin mystiska nedräkningsklocka. Emellertid var svaret det som många redan gissat Alexander Rodenbach återkomst till Europa. Nog för att den finns i begränsad upplaga men jag tvivlar på att jag inte kommer att hitta den och även om jag kommer att få in den både på fat och flaska i november kommer det vara svårt att inte investera i ett par flaskor.

  
Ingen resa till Bryssel utan ett besök på Cantillon brukar det heta och denna trip är inget undantag. Till min och vår stora glädje annonserade bryggeriet igår att denna veckan släpper de inte mindre än tre av deras mer åtråvärda produkter. För det första är det den underbara och fläderstinna Mamouche som fick stå tillbaka under hela 2015 eftersom Cantillon inte hade tillräckligt med lambic. Öl nummer två är den magiska aprikoslambicen Fou Foune och den tredje brygden är Lou Pepe Framboise som är späckad med 300 g hallon per liter jämfört med bryggeriets andra hallonlambic Rosé de Gambrinus som ‘bara’ har 200 g hallon per liter. 

Jag bävar för tunga väskor…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Lämna en kommentar